Friptura de pui la tigaie

de Rocsi in Pui, 12 Ian 2012 | 25391 vizualizari

 

Niciodata nu am postat reteta de friptura de pui la tigaie,clasica cum ii zic eu,desi o prepar des...Tot am facut,mereu ziceam ca ii fac poza sa va arat si voua reteta mea de fripturica de pui,dar ziceam hai las pe data viitoare.Am servit-o cu un orez cu legume si o salata de varza.E calda ,deci veniti la masa!!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele de pui(sau pulpe de pui puteti folosi)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • putin vin rosu(jumatate de canita)
  • patrunjel uscat
  • Pentru garnitura de orez:
  • jumatate cana de orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • jumatate ardei rosu
  • 150 gr rosii in suc propriu
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei 
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui la tigaie:

Copanelele le spalam bine ,apoi le tamponam cu un servet de bucatarie.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie.

Cand incepe sa sfaraie punem copanelele si le acoperim cu un capac.

Le rumenim 1-2 minute pe fiecare parte,sa iese sangele din ele.

Le condimentam cu sare ,piper si boia de ardei dulce dupa gust,apoi adaugam  cate putina apa calda.

Le lasam sa se faca la foc potrivit,acoperite.

Le mai invatim pe cealalta parte,iar le stropim cu apa,pana sunt bine patrunse.

Curatam usturoiul si il pisam.

Cand este bine facuta carnea,incepem sa stropim cu vin rosu(de vreo 2 ori) si punem si usturoiul pisat.

Le mai lasam 2-3 minute pe foc,pana scade toata zeama ,pana se aromatizeaza friptura si cu usturoiul si ramane ca un sosulet.

Deasupra,cand oprin focul,presaram putin patrunjel uscat.

Garnitura:

Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt.

Morcovul il radem de coaja,il taiem in 3-4 bucati,apoi il facem fasiute subtiri si lungi.

Ardeiul rosu il taiem cubulete.

Rosiile le tocam maruntel.

Intr-o cratita incingem uleiul si punem legumele .

Le sotam cam 1 minute,apoi adaugam 2 cani cu apa.

Orezul il spalam in doua,trei ape,dar sa fie calda.

Cand incep sa fiarba legumele,dam drumul si la orez.

Condimentam cu sare si piper.

Lasam sa se faca la foc potrivit.

Cand a fiert cam pe jumatate punem si  rosiile maruntite.

Spre final,cand orezul si legumele sunt bine facute,iar zeama a scazut adaugam  zeama de lamaie si mai dam doar cateva clocote.

Inchidem aragazul,presaram marar uscat si acoperim cu un capac 5 minute.

Ne formam o portie pe farfurie ,preparam si o salata de varza si servim.

Pofta buna!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si rapida de Pulpe de pui in Punga Magica de la Knorr